Skip to content

Zwemmend Redden

Zwemmend redden is een sport waar­voor je goed moet kunnen zwemmen. Zwemmend redden is ook een nuttige vaardigheid. Iedereen vanaf 6 jaar met een zwemdiploma uit het ABC kan het bij ons leren.

Lekker zwemmen

Je moet natuurlijk zelf goed kunnen zwemmen om iemand zwemmend uit het water te kunnen halen. Lekker zwemmen en aan de conditie werken nemen daarom een centrale plaats in tijdens de oefenavonden. Natuurlijk word er ook volop geoefend met het uitvoeren van reddingen. 

Eigen veiligheid voorop

Van kleins af aan leren de leden steeds meer technieken om iemand te redden. De eigen veiligheid staat daarbij voorop. De jongste kinderen leren op een speelse manier een drenkeling te benaderen en te vervoeren. De jeugd leert ook hoe ze met hulpmiddelen kunnen werken en hoe ze gevaren kunnen herkennen en problemen voorkomen.

Landelijk erkende diploma’s

Wij leiden op voor de landelijk en Europees erkende diploma’s zwemmend redden van Reddingsbrigade Nederland. Aan het eind van het zwemseizoen vinden er examens plaats. Hierbij worden de cursisten getoetst op de benodigde kennis. 

Van 6 tot 18 jaar

De moeilijkheidsgraad van de opleidingen loopt op met de leeftijd. Starten kan al vanaf de leeftijd van 6 jaar. Om lid te worden is een  zwemdiploma uit het ABC voldoende. Tot ongeveer 18 jaar bieden we een doorlopend traject, daarna kun je bijvoorbeeld gaan trimzwemmen of een opleiding doen om zelf les te geven. Het is ook mogelijk om een lifeguard opleiding te volgen. Hiermee kun je afhankelijk van je specialisaties lifeguard worden op het binnenwater of op het strand.