Skip to content

Zwemtijden

Reddingsbrigade Dijk en Waard oefent op donderdagavond van 19:00 tot 21:30 uur in zwembad Waardergolf, Beuken­laan 1b in Heer­hugo­waard. Ons zwemseizoen loopt van september t/m juni.

Dit is de globale indeling van de zwemtijden, deze kan per seizoen licht aangepast worden. De genoemde leeftijden zijn een indicatie. Speciale wensen? Informeer gewoon even! Dit kan door langs te komen in het zwembad of te mailen naar onze hoofdtrainer

19.00 tot 19.50  –  6 tot 12 jaar;

De Reddingsbrigade Nederland opleidingslijn “Junior Redder”. Hierbij staat zelfredding centraal.

De Reddingsbrigade Nederland opleidingslijn “Zwemmend Redder”. Hierbij staat het redden van anderen centraal.

19.50 tot 20.40  –  12 tot 16 jaar;

De Reddingsbrigade Nederland opleidingslijn “Zwemmend Redder”. Hierbij staat het redden van anderen centraal.

19.50 tot 20.40  –  16 tot 18 jaar;

De Reddingsbrigade Nederland opleidingslijn “Life Saver”. Deze laatste opleidingslijn is een opstap naar de professionele “Life Guard” opleidingslijn van Reddingsbrigade Nederland. Binnen de Lifesaving lijn worden de leden al voorbereid op de bewakingstaak en leren ze leiding te geven binnen deze taakstelling.

20.40 tot 21.30 – 18+  Trimploeg;

Onder leiding van een stimulerende instructeur kan iedereen op zijn of haar niveau zwemmen. We werken vooral aan duurvermogen, wat minder aan snelheid. Gedurende het zwemseizoen zwemmen we een afwisselend programma en bouwen we de conditie geleidelijk op. Je zult versteld staan van je eigen kunnen! Een diploma van de reddings­brigade is niet nodig.

20.40 tot 21.30 – 18+  Recreatieve groep;

Bij het recreatief zwemmen ligt de nadruk op het plezier in het zwemmen. Zwemmen is gezond voor het lichaam en helpt ook bij het opbouwen of behouden van het uithoudings­vermogen. Iedere volwassene kan meedoen.

Iedere volwassene is welkom bij het recreatief zwemmen. Een diploma van de reddings­brigade is niet nodig.